categorieën


Meer braadbaas


Braadbaas BBQ week – Tot 25% korting!
Braadbaas BBQ week – Tot 25% korting!

Beef Wellington

Een smaakvolle kerstklassieker! 🎄

12

ingrediënten

90

minuten

427

calorieën

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Dep de ossenhaas droog met keukenpapier en breng ‘m op smaak met zout en peper. Verhit de olijfolie en roomboter in een grote pan op hoog vuur en schroei het vlees aan alle kanten dicht, zodat het een mooie bruine kleur krijgt. Haal het vlees uit de pan en laat het afkoelen.
  3. Snijd de champignons, sjalot en knoflook in hele kleine blokjes. Bak deze samen met het takje tijm in dezelfde pan op middelhoog vuur tot al het vocht uit de champignons is verdampt. Breng op smaak met peper en zout, voeg de witte wijn toe en kook tot het meeste vocht is verdampt. Haal van het vuur en laat het mengsel afkoelen.
  4. Neem twee grote stukken huishoudfolie en rol hier het bladerdeeg over uit. Verdeel de plakken parmaham over het bladerdeeg en smeer hierover de helft van het champignonmengsel. Leg de rollade hierop en verdeel hierover de andere helft van het champignonmengsel.
  5. Gebruik de huishoudfolie om alles in zijn geheel op te rollen. Druk alle randen goed dicht en draai de uiteinden van de huishoudfolie zo strak mogelijk.
  6. Laat het nu voor minimaal 30 minuten tot 24 uur rusten in de koelkast.
  7. Pak de beef Wellington uit en plaats hem met de naad naar beneden op een bakplaat of in een ovenschaal. Bestrijk het bladerdeeg met losgeklopt ei voor een mooie glans.
  8. Steek de kernthermometer in het midden van het vlees en bak de beef Wellington in een voorverwarmde oven voor ongeveer 25-30 minuten tot een kerntemperatuur van ca. 45 graden voor medium rare.
  9. Laat de beef Wellington minimaal 10 minuten rusten voordat je hem aansnijdt. Serveer de beef Wellington in plakken, en geniet van deze heerlijke klassieker!

    Tip

    Serveer je beef Wellington met jus of rodewijnsaus!

      Bekijk de materialen

      Ingrediënten

      Voor 6 personen

      • 1 kg ossenhaas (1 stuk)
      • 30 gr ongezouten roomboter
      • 250 gr kastanjechampignons
      • 100 ml witte wijn
      • 1 takje tijm
      • 1 teentje knoflook
      • 1 sjalot
      • 180 gr parmaham
      • 1 rol vers bladerdeeg (270 gr)
      • 1 middelgroot ei
      • 2 el olijfolie
      • Peper & zout