categorieën


Meer braadbaas


Braadbaas BBQ week – Tot 25% korting!
Braadbaas BBQ week – Tot 25% korting!

Hertenbiefstuk met portsaus

Als je van dit gerecht niet wild wordt...

7

ingrediënten

20

minuten

325

calorieën

Aan de slag!

  1. Voor een overheerlijke portsaus snijd je de sjalotten eerst in grove stukken. Bak de sjalotten ongeveer 5 minuten in de pan met een 1 eetlepel boter.
  2. Meng de port en bouillon in een maatbeker en voeg toe aan de sjalotten.
  3. Verkruimel de ontbijtkoek en voeg deze toe. Blijf ondertussen goed roeren totdat de ontbijtkoek is opgelost. De portsaus moet ongeveer 18 minuten pruttelen tot deze wat is ingedikt. Zeef de saus voordat je het over de hertenbiefstuk giet.
  4. Dep de hertenbiefstuk met keukenpapier droog. Kruid de steak langs beide kanten met peper en zout. Verhit de pan op het vuur en voeg daar 1 eetlepel boter bij. Schrooi beide zijdes van de biefstuk dicht.

Tip

Laat de biefstuk 3-5 minuten rusten zodat het sap zich goed in het vlees kan verspreiden. Dan kan jij ondertussen mooi de overgebleven port opzuipen.

Bekijk de materialen

Ingrediënten

4 personen

  • 4 stukken hertenbiefstuk
  • 150 ml rode port
  • 150 ml vleesbouillon
  • 1 plak ontbijtkoek
  • 2 sjalotten
  • 2 lepels boter
  • Peper en zout