categorieën


Meer braadbaas


Braadbaas BBQ week – Tot 25% korting!
Braadbaas BBQ week – Tot 25% korting!

Spezzatino di Manzo 🇮🇹

Italiaans stoofvlees, het favoriete wintergerecht van Chiara Cappellano.

17

ingrediënten

Flink wat

minuten

130

calorieën

Aan de slag!

  1. Zorg ervoor dat het vlees op kamertemperatuur is en snij het in gelijke blokken van rond de 2x2cm. Je kan de slager vragen om het voor je te snijden!
  2. Dep het vlees droog met keukenpapier en meng het vlees in een grote kom met verse zwarte peper en de bloem.
  3. Smelt de roomboter in een braadpan en bak het vlees aan voor 3 minuten op medium hoog vuur. Het vlees moet een klein beetje bruin worden, maar niet gaar. Schep vervolgens het vlees uit de pan. 
  4. Snipper de ui en snijd de wortel en bleekselderij in kleine stukjes. Fruit dit voor 5 minuten aan in het braadvet.
  5. Voeg vervolgens het vlees weer in de pan samen met de tomatensaus, rode wijn en bouillon. 
  6. Voeg dan de kruiden, aceto en citroenschil toe. Zout is nog niet nodig, dit doe je pas op het laatst!
  7. Laat het vlees minimaal 3 uur pruttelen op laag vuur. De eerste paar uur met deksel op de pan en de laatste uurtjes zonder deksel om het te laten indikken.
  8. Voeg na 2 uur sudderen ook aardappelblokjes toe.
  9. Proef na het sudderen even of er wat meer peper of zout bij moet en serveer dan met polenta of aardappelpuree. Buon Appetito!

 

Tip

Hoe langer je het vlees laat sudderen, hoe lekkerder het wordt! Heb je de tijd? Laat het dan 6 tot 7 uur pruttelen op laag vuur.

    Bekijk de materialen

    Ingrediënten

    Voor 5 personen

    • 800 gr rundvlees (mix rib en sukadelappen)
    • 2 zoete witte uien
    • 1/3 winterpeen
    • 3 stengels bleekselderij
    • 2 aardappels
    • 3 el bloem
    • 25 gr roomboter
    • 1 glas stevige rode wijn
    • 1 el zoete aceto
    • 1 flesje agromonte cherrytomatensaus (of 330 ml tomaten passata)
    • 250 ml runderbouillon (of tot het vlees net onder water staat)
    • Takje tijm
    • Takje rozemarijn 
    • 4 blaadjes salie
    • 1 blaadje laurier
    • Stukje schil van een biologische citroen
    • Peper & zout